Kurser i konsthistoria start januari 2017

Konstkurs

Under tidiga våren 2017 erbjuder vi våra kunder två olika kurser i konsthistoria.

Onsdagar, med start 11 januari och sex veckor framåt.
Konstismer – att förstå konst (se kursplan)
När man studerar konsthistoria kan –ismerna vara en bra begrepp för att dela upp stilen eller tidsperioden i olika kapitel. Kursen börjar med att titta över de retrospektiva etiketter som tilldelats stilar som renässansen, barocken och rokokon. Vi fördjupar oss sedan i de –ismer som definierat konsten från 1800-talets mitt fram till idag. Kursen fungerar bra som komplement till höstens kurs men detta är inte nödvändigt. Det går bra att börja kursen som ’nybörjare’.

Torsdagar, med start 12 januari och sex veckor framåt.
Konst- och designhistoria (se kursplan)
Höstens konstkurs blev väldigt lyckad och väl mottagen och därför ges den nu igen för de kunder som inte hade möjlighet att gå höstens kurs. Vi lär oss om stilhistoria, internationella konstnärer & formgivare samt svenska konstnärer och formgivare.

Under sex onsdagar / torsdagar träffas vi i Auktionshuset Gomér & Anderssons lokaler i Norrköping kl. 18.30–20.00 och diskuterar konst. Kursens leds av Auktionshusets intendent Linnea Holmer.
Kostnad: 500 SEK för samtliga lektioner för vald kurs (kompendium, kaffe och kaka ingår); betalas vid första kurstillfället.
Var: Gomér & Andersson, Importgatan 50, Norrköping.
Anmälan: skicka in din anmälan senast 6 januari 2017 till linnea@gomer-andersson.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *